Uncategorized

تکنولوژی Geofencing

تکنولوژی Geofencing

در این پست قصد داریم به تعریف کامل تکنولوژی Geofencing و یا همان Geo-fence بپردازیم. یک Geo-fence یک محیط مجازی برای یک منطقه جغرافیایی در دنیای واقعی می باشد. یک Geo-fence می تواند به صورت دینامیک تولید شود و همینطور در شعاع یک نقطه قرار دارد یا مجموعه ای از بازتعریفهای مرزبندی ها می باشد.

استفاده از یک Geo-fence را Geo-fencing می نامند و موارد استفاده آن در آگاهی از موقعیت مکانی کاربر و ورود و خروج آن به حصار جغرافیایی تعریف شده می باشد که می تواند به کاربر دستگاه و همچنین به اپراتور پیغام ارسال کند. این اطلاعات که شامل محل دستگاه می باشد ، می تواند به یک تلفن همراه یا یک حساب ایمیل ارسال شود.

قابلیت Geo-fencing عبارت است از یک ویژگی خاص در یک نرم افزار که می تواند با استفاده از GPS یا سیستم موقعیت یاب جهانی و RFID یا Radio Frequency Identification مرزهای جغرافیایی را برای کاربردهای خاص تعیین نماید. با استفاده از تکنولوژی Geofencing می توانیم شرط ورود یا خروج از یک منطقه جغرافیایی را برای یک دستگاه خاص تعریف نماییم. در این صورت زمانی که دستگاه از محدوده تعریف شده خارج شود یا به آن وارد گردد ، برنامه یک پیغام هشدار را صادر می کند.

بسیاری از این نوع برنامه ها برای تعیین محدوده جغرافیایی از سرویس Google Earth استفاده می کنند. برخی طوری ساخته شده اند که بتوان با استفاده از طول و عرض جغرافیایی محدوده مورد نظر را در آن ها تعیین نمود. دسته دیگر نیز با استفاده از نقشه هایی که خودمان تولید می کنیم یا دیگر نقشه های آنلاین این کار را انجام می دهند.

خدمات Geofencing در دو نوع Active و Passive وجود دارد. در نوع Active ، نیاز است که نرم افزار  حتما بر روی دستگاه اجرا شده باشد. یا اینکه سرویس موقعیت یاب دستگاه همواره روشن باشد. اما Passive Geo-fence بدون تکیه بر روی وجود GPS و سایر سیستم های موقعیت یاب ، با ارتباط Wi-Fi و شبکه های دیتای سلولی ، می تواند مرزهای مجاز را برای دستگاه پایش نماید.

تکنولوژی Geofencing

برخی از کاربردهای Geo-fencing :

  • مدیریت ناوگان حمل و نقل : تکنولوژی Geo-fencing باعث می شود در زمانی که یک راننده سرویس حمل و نقل از مسیر تعریف شده و مجاز خارج می گردد ، موضوع را اطلاع دهد.
  • کارت های هوشمند هر کارمند ، در زمانی که پرسنل وارد بخش هایی از سازمان که نبایستی به آنجا بروند شود ، این موضوع را به واحد انتظامات سازمان اطلاع رسانی می کند. قابل پیاده سازی از طریق RFID می باشد.
  • مارکتینگ : می توانید برای مشتریانی که از Application مربوط به خدمات سازمان شما استفاده می کنند ، در زمان ورود به منطقه جغرافیایی مشخص کوپن تخفیف ارسال نمایید.
  • مدیریت دارایی : فرض کنید در سازمان شما کارمندان بخش فروش از iPad استفاده می کنند. شما خواهید توانست که iPad ها را طوری تنظیم نمایید که در محیط خارج از سازمان کار نکنند یا وارد حالت Restricted شوند.
  • خانه های هوشمند : فرض کنید با استفاده از خدمات هوشمند سازی منازل می توانید دستگاه تان را طوری تنظیم نمایید که در زمان خروج از محدوده خانه ، سیستم به صورت خودکار دمای تجهیزات گرما زا را کاهش دهد. این کار برای مدیریت مصرف انرژی نیز بسیار مفید است.